Zaawansowane szukanie
Najlepsze zdjęcia  Nowe zdjęcia   RSS Feed: SA101-003 (Komentarzy)

SA101-003
SA101-003
© Copyright autorzy zdjęć fotokolej.pl . Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody autora zabronione.
    

Opis
Komentarz: Szynobus jadący z Kościerzyny do Chojnic zbliża się do p.o Lipuska Huta.
Data wykonania zdjęcia: 7.08.2009
Słowa kluczowe: SA101, SA101-003, D29-211, Lipuska_Huta
Data: 13.08.2009 10:31
Wyświetleń: 3679
Pobrań: 0
Ocena: 0.00 (0 głosów)
Wielkość pliku: 183.8 KB
Dodał: m1a2t3i4

Exif
Make: EASTMAN KODAK COMPANY
Model: KODAK EASYSHARE ZD710 ZOOM DIGITAL CAMERA
Czas migawki: 1/1000
Przysłona: F/5.6
Czulosc ISO: 200
Data: 07.08.2009 09:34:12
Ogniskowa: 7.2mm


Jak głosowano?
Ta fotografia nie ma ocen.



Autor: Komentarz:
Darek W


Gość

Oooo !! widzę że KODAK tak samo jak CANONY nie ostrzy, no cóż w Canonach nieostre fotki to standart , ale Kodak?
13.08.2009 10:35  
m1a2t3i4 (no log)


Gość

Nie lubię tego aparatu. Przepala zdjęcia, i robi takie "numery" jak ten. Do tej pory miałem dobre mniemanie o Kodaku, ponieważ przed tym aparatem, miałem dwa inne Kodaki i one nigdy czegoś takiego mi nie zrobiły.
13.08.2009 11:05  
MarcinSM48


[ Użytkownik ]

Komentarzy: 264

Mam ten sam model. Bardzo rzadko się zdarzy że przez dłuższą chwilę nie może złapać ostrości(przy normalnych warunkach). Przepala zdjęcia? domyślam się że na auto pstrykasz zazwyczaj?Bo jeśli na M to wtedy tylko od Ciebie zależy czy unikniesz przepalenia.
13.08.2009 11:20 Offline MarcinSM48 http://www.kolej-na-podlasiu.cba.pl 1283593
TomekST44 (no log)


Gość

Dokładnie Mati. Ucz się trybu M, a wszystkie przepalenia znikną
13.08.2009 11:54  
Darek W


Gość

Zrób powtórkę, bo szkoda tematu -fotka przednia tylko technicznie nie wyszła.
13.08.2009 17:47  
Łukasz Turek


Gość

ISO200?
13.08.2009 19:00  
m1a2t3i4


[ Użytkownik ]

Komentarzy: 32

Z tego co pamiętam to to zdjęcie zrobione jest w trybie auto, stąd takie wysokie ISO i reszta. W trybie M faktycznie nie przepala, jednak używam go tylko od czasu do czasu. A zdjęcie chętnie powtórzę, ale dopiero za rok i na pewno nie tym aparatem
13.08.2009 21:46 Offline m1a2t3i4 mateusz.golunski at wp.pl 10741128
MarcinSM48


[ Użytkownik ]

Komentarzy: 264

@m1a2t3i4: przy takich warunkach na pewno automat nie dał ISO 200,ani tym bardziej F/5.6(zawsze daje najniższą wartość). Zapewne sam tak ustawiłeś. "Więc nie warto wymieniać sprzętu, skoro jest bardzo dobry." - tak więc rozpracuj ten sprzęt bo jest naprawdę dobry kwestia opanowania i aparatu i sztuki foto
13.08.2009 23:22 Offline MarcinSM48 http://www.kolej-na-podlasiu.cba.pl 1283593
m1a2t3i4 (no log)


Gość

A jednak aparat tak ustawił. Dowód:
http://img195.imageshack.us/i/beztytuugzy.jpg/
Pamiętam że ustawiłem wtedy program tematyczny krajobraz
14.08.2009 00:17  
Cenzor


Gość

@m1a2t3i4: "A jednak aparat tak ustawił. " Wybacz ale raczej Ty robisz zdjęcia a nie aparat.
14.08.2009 09:32  
m1a2t3i4 (no log)


Gość

Pisząc "A jednak aparat tak ustawił." miałem na myśli to, że nie ja ustawiałem przysłonę, czas migawki, czułość ISO i.t.p. tylko aparat to ustawił, bo był w trybie auto.

P.S. Kończymy tę dyskusję, bo to się powoli nudne robi Dzięki wszystkim za cenne uwagi i dobre rady na przyszłość
14.08.2009 21:28  



Poprzednie zdjęcie:
SA101-003  
 Następne zdjęcie:
SA101-002

 



Sponsoring: Junis